TASUTA tarne alates 49 €
 

 

Laste lemmikud kalapulgad vegan versioonis! Merevetika maitse ja jackruit’i e. jaka tekstuur teevad sellest roast ideaalse asenduse kalapulkadele. Lisaks on see väga kerge retsept! Serveeri koos kartulipudru ja küpsetatud ubadega või aurutatud suhkruherneste, kapparite ja tükeldatud avokaadoga.

Kogus 10 tükki

Ettevalmistus – 20min

Küpsetamise aeg – 15min

 

 

Koostisosad

Valmistamine: 

  1. Rösti norilehed suure kuumusega kuival pannil, kuni see hakkab mustaks minema ja krimpsu tõmbama. Pane nori käsi või tavalisse köögikombaini ning jahvata peenteks helvesteks. Lisa suurde kaussi.
  2. Tükelda jackfruit e. jaka blenderis või köögikombainis väiksemateks tükkideks, kuid ära lase pudruks minna. Lisa suurde kaussi.
  3. Kuumuta õli, prae porrulauk väikesel kuumusel pehmeks. Blenderda porrulauk koos kikerherneste ja soolaga ühtlaseks massiks. Seejärel lisa saadud segu jackfruiti’le ja tükeldatud norile ning sega hästi. Rulli mass kahe küpsetuspaberi lehe vahel ja lõika sellest 10 viilu.
  4. Vala riivsai taldrikule, võta 1 viil segu ning pigista seda käte vahel (see hoiab küpsetamisel massi paremini koos), rulli riivsaia sees. Tee nii kõikide viiludega.
  5. Vala õhuke kiht õli pannile, lase pann kuumaks, prae ,,kalapulki” mõlemalt poolt pruuniks ja krõbedaks.
  6. Kuivata majapidamispaberiga üleliigne rasv. 

    Serveeri avokaado, tomatisalati või aioli kastmega.

    Retsepti allikas: https://www.clearspring.co.uk/blogs/recipes/vegan-jackfruit-fishfree-fishfingers