Röstitud maguskartuli dengaku kauss
Maitsev klassikaline Jaapani roog, milles on baklažaan asendatud maguskartuliga. Sobib suurepäraselt riisi või salati kõrvale.
4 portsjoni
ettevalmistus 15 minutit
valmistamine 35 minutit
Koostisosad:
4 maguskartulit
Kastme jaoks:
-
4 supilusikat Clearspring magusat valget misot
-
2 supilusikat Clearspring Hatcho sojamiso
-
2 supilusikat Clearspring riisi mirinit
-
2 supilusikat Clearspring riisi linnasesiirupit
Valmistamine:
-
Kuumuta ahi 180 kraadini.
-
Lõika maguskartulid pikuti pooleks ja lõika viljalihasse risti-rästi mõned triibud sisse,et kaste saaks paremini maguskartulisse imbuda.
-
Aseta maguskartulid rasvainega määritud ahjuplaadile ja küpseta 30 minutit.
-
Sega kausis kastme koostisosad ja lase seista kuni maguskartulid küpsevad.
-
Kui maguskartulid on läbiküpsenud, lülita ahi grillirežiimile või valmista ette grill.
-
Kata maguskartulite triibutatud pind ühtlaselt kastmega.
-
Aseta glasuuritud maguskartulid keskmise kuumusega grillile ja küpseta veel 5-7 minutit, kuni miso kaste hakkab mullitama ja karamelliseerub kuldpruuniks.
-
Puista maguskartulitele pisut seesamiseemneid ja serveeri kas eraldi või koos riisiga.
Retsepti autor: Jay Morjaria