Jaanuaris TASUTA tarne alates 20 €
 

6-8 portsjonit

Koostisosad:

Põhi

• 100g kaerahelbeid

• 1spl Clearspringi metsapähkliõli

• 2spl Clearspringi riisilinnasesiirupit

Täidis

• 100ml õunamahla

• 3spl agar-agari helbeid

• 1-2 spl Clearspringi riisilinnasesiirupit

• 1 pakk Clearspringi tofut

• u. 240g Clearspringi õunapüreed

• ½ vaniljekauna, ainult seemneid

Kate

• 120ml õunamahla

• ½ spl Clearspringi Kuzut (tärklis)

• 150g kivideta kirsse

• ½ spl Clearspringi riisilinnasesiirupit

 

Valmistamine:

Põhi

1. Eelkuumuta ahi 200°C

2. Kuumuta kaerahelbeid ahjus 10 minutit, sega ja kuumuta veel 10 minutit või kuni helbed on kuldpruunid.

3. Kuumuta õli ja siirup madalal kuumusel kuni siirup muutub vedelamaks. Siirupi kuumutamise vahepeal purusta kaerahelbed kombainis kuni saavutad liivja konsistentsi. Vala purustatud helvestele kuumutatud siirupisegu ja töötle kuni saavutad ühtlase segu.

4. Saadud segu vala 20cm läbimõõduga koogivormi, mis on kaetud küpsetuspaberiga. Vajuta segu ühtlaselt vormi põhjale.

Täidis

8. Vala õunamahl pannile ning puista selle peale agar-agari helbed. Kuumuta vastavalt pakendil olevale juhisele. Kui mahl on paksenenud lisa siirup.

9. Blenderda ülejäänud koostisosad ühtlaseks pastaks, lisa agar-agari helbed ja sega põhjalikult.

10. Vala saadud segu põhjale ning lase sellel tarduda vähemalt 2 tundi kuni üleöö.

Kate

5. Vala õunamahl ja kuzu (tärklis) pannile ja sega kuni segu on ühtlaselt sulanud.

6. Kuumuta segu vastavalt pakil olevale juhisele ning seejärel lisa kirsid ja siirup. Kuumuta veel paar minutit.

7. Võta kuumus maha ja lase segul jahtuda, seda aeg-ajalt segades, et kirsid saaksid segu ühtlaselt punaseks värvida.

 

Serveerimine: Eemalda juustukook vormist, võta põhjalt küpsetuspaber ning pane kook serveerimistaldrikule. Vala kook üle kirsikastmega ja naudi.