TASUTA tarne alates 49 €
 

Põhi:

200 g  küpsiseid (või Digestive küpsiseid)

60 g (3 spl) mahedat kookosõli

0,5 tl jahvatatud kardemoni

 

 

 

Täidis:

1 pakk (300 g) Clearspringi siidist tofut

1 purk (400 ml) mahedat kookospiima

150 g  india pähkleid

120 g (100 ml) agaavisiirupit

2 mahesidruni mahl ja peenelt riivitud koor

1 tl mahedat vaniljesuhkrut

9 ml agar-agari pulbrit 900 ml vedeliku kohta

NB! Koostisosad võiksid olla toasoojad

 

Valmistamine: 
Põhja jaoks tükelda küpsised köögikombaini kannu ja töötle puruks. Lisa küpsisepurule kardemon ja sulatatud kookosõli, mikserda veel veidi.

Pane segu ümmargusse (läbimõõduga 24-26 cm) koogivormi põhja, mis on eelnevalt küpsetuspaberiga kaetud ning määri rõnga seinad üle toiduõliga.

Suru puru käega õrnalt vajutades vormi põhja ja küpseta eelkuumenenud ahjus 180 kraadi juures 8 minutit ehk kuni põhi on kuldpruun. Jäta jahtuma.

Täidise jaoks on vaja india pähklid eelnevalt üleöö leotada, kiirem variant on valada neile peale keev vesi ja oodata umbes pool tundi. Pane kannmikserisse tofu, tofu vedelik vala enne väikesesse kuumakindlasse kastrulisse. Tõsta supilusikaga kannu kookospiima tahke osa ehk kookoskoor, seda peaks saama umbes 300 ml. Kookosvesi (100 ml), mis üle jääb, vala samuti kastrulisse ootele. Lisa ka leotatud ja kurnatud india pähklid, agaavisiirup, 2 sidruni mahl ja 1,5 sidruni koor ning vaniljesuhkur. Blenderda kõik ühtlaseks püreeks. Täidist peaks tulema umbes 900 ml. Vala segu suurde kaussi.

Lisa kastrulisse, kus on tofuvedelik ja kookosvesi, agar-agar (soovitan selleks kasutada mõõtelusikat) ja sega korralikult läbi. Pane kastrul tulele ja tasakesi vispeldades lase keema. Vala kuum agar-agari vedelik niristades täidise hulka, samal ajal segu käsitsi aktiivselt vispeldades, kuni kõik on omavahel segunenud.

Vala täidis põhjale ja pane jahedasse tarduma.

Kaunista 0,5 sidrunilt tõmmatud kooreribadega.

 

Retsept ja foto: Vana Võromaa Vegan