Õuna-krõbedik magusa valge misoga
Seda sooja krõmpsuvat maiust on imelihtne valmistada, täiesti ilma küpsetamata. Magusa valge miso lisame hõrgu soolase karamellimaitselise kastme loomiseks. Nautige koos lusikatäie piimavaba jäätisega.
4 inimesele
Küpsemisaeg 15 min
Ettevalmistusaeg 15 min
Koostisosad
-
4 spl Clearspringi magusat valget misot
-
60 g kookossuhkrut
-
300 ml Clearspringi kookospiima
-
4 ‘Braeburni’ õuna (või tekstuurilt ja maitselt sarnast) – kooritud ja eemaldatud südamikuga
-
80 g kaerahelbeid
-
30 g röstitud seemneid ja jõhvikaid
Valmistamine
-
Alusta miso karamellikastme valmistamisest. Lisa väiksesse potti kookossuhkur ja kookospiim (raputa purgis piim, et vesi ja kreem seguneksid). Sega korralikult ja kuumuta õrnalt. Kui suhkur on sulanud, sega sisse magus valge miso.
-
Lõika iga õun 8 võrdseks sektoriks ja lisa kastmele, lase madalal tulel keema, kuni õunad on läbi keenud, kuid on veel ühes tükis, ja kaste on paksenenud.
-
Rösti kuival pannil keskmise kuumusega kaer ja seemned, jaota küpsetatud õunad 4 kaussi ja vala peale röstitud kaer, seemned ja jõhvikad. Serveeri soojalt.
-
See on isuäratav juba iseseisvaltki, kuid võid serveerida ka koos lusikatäie piimavaba jäätisega.
Naudi!