Tasuta transport alates 49 €
 

 

Miso glasuur on pasta, mida võib kasutada mitmesuguste köögiviljadega. Sellel on rikkalikult magus ja hõrk umami maitse, nii grillitult, pannil praetult kui ka ahjus küpsetatult. 

2 inimesele
Ettevalmistusaeg 10 min
Küpsemisaeg 15 min

Koostisosad:

Glasuuri tarvis:

2 spl Clearspringi magusat valget misot
1 spl Clearspringi misot pruuni riisiga
2 spl Clearspringi riisi linnasesiirupit
1 tl Clearspringi mirinit

 

 

Baklažaani tarvis:

1 suur baklažaan (või 3 väikest baklažaani)
2 spl Clearspringi seesamiõli röstitud seesamiseemnetest
1 tl seesamiseemneid
1 tl meresoola

Valmistamine:

1. Sega glasuuri koostisosad kaussi ja tõsta kõrvale.
2. Lõika baklažaan pooleks ja tee viljalihasse risti-rästi sisselõiked.
3. Hõõru sool baklažaani viljalihasse, jäta 5 minutiks seisma ning pühi seejärel sool ja niiskus maha.
4. Kuumuta madalal tulel praepann ja lisa seesamiseemned. Aja seemneid pannil visates ringi, kuni need muutuvad kuldseks, ja tõsta kõrvale kaussi.
4. Samal praepannil kuumuta seesamiõli röstitud seesamiseemnetest, lisa baklažaan, nii et viljaliha jääb allapoole, ning küpseta keskmisel tulel, kuni pind on kuldne. Pööra ümber, lisa törts vett ja pane kaas peale. Küpseta, kuni on pehme.
5. Kanna miso glasuur lusikaga baklažaani viljalihale ja küpseta veel mõni minut ilma kaaneta.
6. Puista peale röstitud seesamiseemneid ja serveeri soojalt.