TASUTA transport alates 49 €
 

 

Ponzu on sojakastmel põhinev äädikamaitseaine, mis sisaldab värsket Jaapani mahe Yuzu sidrunimahla. Yuzu on Jaapani tsitrusvili, mida kasutatakse paljudes Jaapani roogades salajase koostisosana ja mis erineb sidrunist või laimist. Yuzu on väga ainulaadse maitsega ning sobib hästi kokku sojakastmega.

Umamirikas kaste sobib hästi näiteks salatitele ja erinevatele roogadele kastmetesse või pelmeenide ja tempura köögiviljade dippimiseks.

Yuzu Ponzut saab roogades kasutada mitmel viisil. Üks tõeliselt lihtne viis on kasutada seda salatikastmes. Selle retsepti saate teha mis tahes tüüpi kapsaga ja kui teil pole porgandeid, võite selle alati välja jätta ja lisada rohkem kapsaid.

 

 

Koostisosad: 

 

 

Valmistamine:

  1. Riivi nii porgand kui ka kapsas ning seejärel masseeri neid mõni minut, et need pehmeneks. Aseta porgandi ja kapsa peale midagi rasket ja lase sellel veelgi pehmeneda, et köögiviljadest liigne vedelik välja tuleks.
  2. Sega väikeses kausis yuzu ponzu ja röstitud seesamiõli.
  3. Pigista köögiviljadest välja vedelik. Aseta köögiviljad kaussi, lisa kaste ja sega läbi. Lase 30 minutit külmkapis istuda, et see kergelt marineeruks.
  4. Serveerimiseks puista salati peale röstitud seesamiseemneid.