Dulse vetika salat õuna-miso kastmega
Dulse vetikas on üks populaarsemaid Atlandi ookeani vetikaid, pehme tekstuuri ja rikkaliku umami maitsega. Paljud inimesed närivad kuivatatud dulset soolase snäkina. Kuivatatud dulset võib ka väiksemateks tükkideks lõigata ning lisada paljudesse roogadesse ainulaadse maitse saamiseks. Enamasti leotatakse dulset enne kasutamist külmas vees ja seejärel lisatakse kas salatisse, suppidesse või vokiroogadesse. Dulse vetikas on kõrge joodisisaldusega.
Koostisosad:
- 1/2 tassi Clearspringi dulse vetikat, leotatud 1-2 min, lõigatud sobivateks tükkideks
- 2 peotäit rukola või muud salatit
- 1 sellerivars – tükeldatud
- 1 porgand – tükeldatud
- 1/4 tassi röstitud kreeka pähkleid
Salatikaste:
- 2 tl Clearspringi linaõli
- 2 tl Clearspringi Ume Plum ploomikastet
- 1 tl Clearspringi magusat valget misot
- 2 spl mahe õunamahla
- ¼ tassi filtreeritud vett
Valmistamine:
Lisa kaussi vetikas, salat, seller ja porgand. Vala peale salatikaste. Lisa vajadusel veel maitseaineid. Kõige peale raputa röstitud kreeka pähklid.
Naudi!