Jaanuaris TASUTA tarne alates 20 €
 

Maitsev, toitaineterikas ja tervislik hommikusöök amarandist.

 

 

 

Vaja läheb:
pool tassi amaranti
1 tass vett
näpuotsaga soola
1/4 tassi tükeldatud pekaanipähkleid
1 teelusikas kreekapähkli õli
1-2 teelusikat vahtrasiirupit (soovi korral)
pool teelusikat kaneeli
2 banaani
piima (tavalist või taimset), serveerimiseks

 

 

Valmistamine:
Leota amaranti üleöö (kui võimalik).
Loputa ja nõruta amarant. Lase amarant keema tõusta 1 tassitäie vee ja näpuotsatäie soolaga. Keeda tasasel tulel 15 minutit. Võta seejärel tulelt ning lase seista veel 10 minutit. Võid lisada vett või piima meeldiva tekstuuri saamiseks.
Rösti kuival pannil pekaanipähklid, väikese kuumusega, pidevalt segades, 2-3 minutit.
Kuumuta pannil kreekapähkliõli, vahtrasiirup ja kaneel. Lisa tükeldatud banaan ning küpseta kuni vahtrasiirup on banaani imendunud.
Serveerimiseks sega kokku 3/4 banaane keedetud amarandiga. Vala kaussidesse ning puista peale ülejäänud banaanid ja röstitud pekaanipähklid. Võid peale valada ka natuke piima (tavalist või taimset).

Pildi ja retsepti allikas: https://naturallyella.com/banana-pecan-amaranth-porridge/